Widget PSW problem with the Website

YoWindow widget Questions, Suggestions and Bugs
User avatar
Mallorca
Posts: 1757
Joined: Sun Jul 11, 2010 8:59 am
Name: Werner Heidotting
Location: Son Servera, Mallorca, Spain
Contact:

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by Mallorca » Thu Nov 10, 2011 1:45 am

Hi Jaime,

I checked your widget code and I think it is OK. My PWS is working with WsWin and so I’m not able to say your xml is right.
In my case the xml looks like this and something is different … but it may be the difference between WsWin and WeatherDisplay?

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <response>
- <current_weather>
- <temperature unit="c">
<current value="15.2" />
</temperature>
<humidity value="77" />
<pressure value="1019.2" />
<pressure value="num" trend="num" unit="ws_baro24h%" />
<visibility value="dunkel ! - 6-10 km" />
- <wind>
<speed value="0.0" />
<direction value="22" />
</wind>
- <sky>
- <clouds>
<icon id="8" format="ws-win" />
</clouds>
- <precipitation>
- <rain>
<daily_total value="0.0" />
</rain>
- <precipitation>
<amount value="0.0" />
</precipitation>
<rate value="0.0" />
</precipitation>
<description value="" />
</sky>
- <auto_update>
<interval value="900" />
</auto_update>
</current_weather>
</response>

So I’m missing the encoding and the units in your xml. But on the other hand it seems OK when the function of your PWS is given on your desktop Yowindow.

My last idea is, Yowindow is not able to read your xml-file because it is missing the crossdomain.xml. Are you sure to use the right file and you have uploaded it DIRECTLY into the main root directory?

Werner

Meteoportocolom

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by Meteoportocolom » Thu Nov 10, 2011 10:52 am

The crossdomain.xml is also in the main directory of my server, and today operates the forescast actalizaciones on my page :Search:

crossdomain.xml
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE cross-domain-policy SYSTEM "http://www.macromedia.com/xml/dtds/cros ... policy.dtd">
<cross-domain-policy>
<allow-access-from domain="*" secure="true"/>
</cross-domain-policy>

jmcmurry
Posts: 367
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:09 am
Name: Jim
Location: Mauston, WI, USA
Contact:

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by jmcmurry » Thu Nov 10, 2011 12:47 pm

Jaime,

That looks fine. When I compare your YoWindow widget with your xml, right now I'm seeing numbers that are close when I consider rounding. I'll try to take another look later today. Have you ever checked the time stamps of the yowindow.xml on your server to make sure that file is being updated consistently?

Another thing you can try if your server has PHP and if you're comfortable with it, is to use the PHP script instead. It will use your clientraw file data to create the xml for YoWindow. You can get the script at http://jcweather.us/yowindow-xml.php?sce=view, configure it for your location then tell the widget to use yowindow-xml.php instead.

Thanks for sticking with this, we'll get it figured out one way or another.

- Jim

User avatar
Mallorca
Posts: 1757
Joined: Sun Jul 11, 2010 8:59 am
Name: Werner Heidotting
Location: Son Servera, Mallorca, Spain
Contact:

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by Mallorca » Thu Nov 10, 2011 3:04 pm

Hi Jaime,
now the datas from your PWS are shown 8) (in dark blue)

With the update of our METAR Palma I have the same problems today:
Unbenannt2.JPG
Unbenannt2.JPG (15.15 KiB) Viewed 3675 times
Unbenannt.JPG
Unbenannt.JPG (17.2 KiB) Viewed 3675 times
Here you can controll our METAR LEPA http://weather.uwyo.edu/cgi-bin/wyowx.f ... ATION=LEPA
Werner

Meteoportocolom

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by Meteoportocolom » Thu Nov 10, 2011 3:26 pm

At last it seems that some data from my station are in the widget, but seems to need some data such as humidity, thank you very much for your help :beer:

Mallorca, wait some podeamos us know, if you go through Portocolom I invite you to a beer :D

Now I am preparing to upload a photo.

Thanks

Jaime
www.meteoportocolom.com

jmcmurry
Posts: 367
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:09 am
Name: Jim
Location: Mauston, WI, USA
Contact:

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by jmcmurry » Thu Nov 10, 2011 3:49 pm

Jaime,

I am seeing 73 in both your widget and your xml so I believe YoWindow is working correctly.

- Jim

Meteoportocolom

Re: Widget PSW problem with the Website

Post by Meteoportocolom » Tue Nov 15, 2011 6:08 pm

Greetings again. I was able to upload the image to seemingly everything works fine, but I have two questions.

- The first today it rained 1.2 mm and do not appear in the widget data?
- The second is the icon always appears the same "dry" (this seems to be the WD that generates the file as yowindow.xml allways is appears with "dry"?

I leave here the last file data yowindow.xml

<response>
<current_weather>
<temperature>
<current value="17.1"/>
<feels_like value="17"/>
</temperature>
<humidity value="88"/>
<pressure value="1010.6" trend="+0.4"/>
<wind>
<speed value="3.2"/>
<gusts value="4.9"/>
<direction value="360"/>
</wind>
<sky>
<icon id="3" format="wd"/>
<description value="Seco"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="0.0"/>
<daily_total value=" 1.2"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>


Thanks again
Jaime
http://www.meteoportocolom.com

Post Reply