UV and Solar in Widget

Post Reply
mldenison
Posts: 13
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Name: Mort

UV and Solar in Widget

Post by mldenison » Wed Sep 07, 2016 2:35 pm

I'm using the widget on my PC and using my PWS for data.

Everything displays well except for UV and Solar, neither showing any data. A greyed out 'UV Index ?' shows on the right pane. And nothing relating to solar. I'm using Weather Display as the data source on my PC which uploads to my weather page.

I've posted this issue on the WD forum with no responses. I'm not sure if it is a WD issue, but I think it is. Is anyone else seeing this problem?

Here's the customyowindows.txt file:

Code: Select all

<!-- %stationname% %date% %time% -->
<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if those sensors aren't present -->
<response>    
  <current_weather> 
    <auto_update>
      <interval value="300"/> 
    </auto_update>  
    <temperature>
      <current value="%tempinmetric%"/> 
      <feels_like value="%feelslikeincelsius%"/> 	  
    </temperature>	
    <humidity value="%hum%"/> 
    <pressure value="%baroinmetric%" trend="%pressurechangehourinmb%"/> 
    <wind> 
      <speed value="%10minavspeedinm/s%"/> 
      <gusts value="%maxgustlastmininm/s%"/> 	  
      <direction value="%dirdeg%"/> 
    </wind> 
    <sky> 
      <icon id="%iconnumber%" format="wd"/> 
      <description value="%weatherreport%"/> 
      <precipitation> 
        <rain>
          <rate value="%currentrainratemm%"/>
          <daily_total value="%dayrnmm%"/>
        </rain>	  
      </precipitation> 
    </sky> 
    <uv value="%VPuv%"/uv> 
    <solar radiation="%currentsolarpctplain%" energy="%VPsolar%"/solar>    
  </current_weather> 
</response>
And the resultant yowindow.xml file:

Code: Select all

<response>
<current_weather>
  <temperature value="23.4"/>
  <humidity value="64"/>
  <pressure value="1017.2"/>
<wind>
  <speed value="2.9" unit="kph"/>
  <direction value="17"/>
</wind>
<sky>
  <icon id="5" format="wd"/>
  <description value="overcast"/>
  <precipitation>
    <rain rate="0.0" daily_total="0.0"/>
   </precipitation>
  </sky>
 </current_weather>
</response>

mldenison
Posts: 13
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Name: Mort

Re: UV and Solar in Widget

Post by mldenison » Wed Sep 07, 2016 11:19 pm

Brian at Weather Display fixed the xml file based on the txt file.

Unfortunately, the fix seems to have broken the YoWindow weather parser as it now reports 'No Weather'. Here's the latest xml file with the uv and solar fix.

If I remove the uv and solar tags, the weather displays.

Code: Select all

<!-- KPAYORK30 9/7/2016 6:01 PM -->
<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if those sensors aren't present -->
<response>    
  <current_weather> 
    <auto_update>
      <interval value="300"/> 
    </auto_update>  
    <temperature>
      <current value="29.8"/> 
      <feels_like value="31"/> 	  
    </temperature>	
    <humidity value="53"/> 
    <pressure value="1013.5" trend="+0.0"/> 
    <wind> 
      <speed value="1.3"/> 
      <gusts value="3.1"/> 	  
      <direction value="159"/> 
    </wind> 
    <sky> 
      <icon id="5" format="wd"/> 
      <description value="partly cloudy -  Lightning observed"/> 
      <precipitation> 
        <rain>
          <rate value="0.0"/>
          <daily_total value="  0.0"/>
        </rain>	  
      </precipitation> 
    </sky> 
    <uv value="0.0"/uv> 
    <solar radiation="13" energy="25"/solar>    
  </current_weather> 
</response>

jmcmurry
Posts: 367
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:09 am
Name: Jim
Location: Mauston, WI, USA
Contact:

Re: UV and Solar in Widget

Post by jmcmurry » Thu Sep 08, 2016 3:10 pm

I think the problem is with the closing tags for those two. Instead of

<uv value="0.0"/uv>
<solar radiation="13" energy="25"/solar>

try

<uv value="0.0"/>
<solar radiation="13" energy="25"/>

The format and examples can be found at http://yowindow.com/doc2/yowindow_pws_format.xml

- Jim

mldenison
Posts: 13
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Name: Mort

Re: UV and Solar in Widget

Post by mldenison » Thu Sep 08, 2016 4:28 pm

Thanks for the information.

I had left the '/uv' and the '/solar' in the txt file when I was attempting to get it to work.

Removing those causes the xml file to again work.

UV now displays in my weather.

The solar information does not and I don't see where this can be set. There's no tick box for solar in the options ==> vies ==> weather inspector area.

User avatar
Tihomir Z
Posts: 171
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:03 am
Name: Tihomir
Location: Trnovec Bartolovecki Croatia
Contact:

Re: UV and Solar in Widget

Post by Tihomir Z » Fri Sep 09, 2016 5:23 am

Solar information is not displayed on Yowingow window for now, but when it is, no one knows, I never.

mldenison
Posts: 13
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Name: Mort

Re: UV and Solar in Widget

Post by mldenison » Fri Sep 09, 2016 12:43 pm

Thanks, that explains it.

Post Reply