yowindow.xml problems with units after values

Post Reply
WetterMan

yowindow.xml problems with units after values

Post by WetterMan » Thu Jul 29, 2010 5:35 pm

Hello,

I use Weather-Display. The software generate the file yowindow.xml. Here is the customyowindow.txt I use:

<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if not using those detectors -->
<response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="%temp%"/>
<feels_like value="%feelslikeincelsius%"/>
</temperature>
<humidity value="%hum%"/>
<pressure value="%baro%"/>
<wind>
<speed value="%avdir10minute%"/>
<gusts value="%1mingustwind%"/>
<direction value="45 &deg;"/>
</wind>
<sky>
<icon id="%iconnumber%" format="wd"/>
<description value="%weatherreport%"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="%currentrainrate%"/>
<daily_total value="%dayrn%"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

Weather-Display gererates the follow yowindow.xml:

<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if not using those detectors -->
<response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="18.9&deg;C"/>
<feels_like value="19"/>
</temperature>
<humidity value="75"/>
<pressure value="975.6 hpa"/>
<wind>
<speed value="352&deg;"/>
<gusts value="1.9 km/h"/>
<direction value="45 &deg;"/>
</wind>
<sky>
<icon id="5" format="wd"/>
<description value="Trocken"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="0.0"/>
<daily_total value=" 3.3 mm"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

This is the Display on my screen:

Image

I think, the problem is:

<temperature>
<current value="18.9&deg;C"/>

and

<wind>
<speed value="352&deg;"/>

and

<pressure value="975.6 hpa"/>

and

<daily_total value=" 3.3 mm"/>

What must I do for the correct parameters for the right view, Can you help me? (Sorry for my bad english!!!)

Best regards from Germany
Last edited by WetterMan on Thu Jul 29, 2010 10:48 pm, edited 5 times in total.

User avatar
ikarus1969
Posts: 1645
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:58 am
Location: Vienna, Austria

Re: jowindow.xml

Post by ikarus1969 » Thu Jul 29, 2010 6:32 pm

Between
WetterMan wrote:...This is the Display on my screen:
and
WetterMan wrote:I think, the problem is:...
there's nothing to see. Did you intend do insert an image there?
If so, could you please try again?
»Man is impressive. In a universe full of untold secrets he has invented boredom.«

WetterMan

Re: jowindow.xml

Post by WetterMan » Thu Jul 29, 2010 6:52 pm

Image
Last edited by WetterMan on Thu Jul 29, 2010 10:21 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ikarus1969
Posts: 1645
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:58 am
Location: Vienna, Austria

Re: jowindow.xml

Post by ikarus1969 » Thu Jul 29, 2010 7:41 pm

regarding to the documentation you could try to use the bold, red variables in your customyowindow.txt. They should remove the units from the generated values:
WetterMan wrote: <response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="%tempinmetric%"/>
<feels_like value="%feelslikeincelsius%"/>
</temperature>
<humidity value="%hum%"/>
<pressure value="%baroinmetric%"/>
<wind>
<speed value="%10minavspeedinm/s%"/>
<gusts value="%1mingustwind%"/>
<direction value="45 &deg;"/>
</wind>
<sky>
<icon id="%iconnumber%" format="wd"/>
<description value="%weatherreport%"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="%currentrainrate%"/>
<daily_total value="%dayrnmm%"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

Weather-Display gererates the follow yowindow.xml:

<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if not using those detectors -->
<response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="18.9&deg;C"/>
<feels_like value="19"/>
</temperature>
<humidity value="75"/>
<pressure value="975.6 hpa"/>
<wind>
<speed value="352&deg;"/>
<gusts value="1.9 km/h"/>
<direction value="45 &deg;"/>
</wind>
<sky>
<icon id="5" format="wd"/>
<description value="Trocken"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="0.0"/>
<daily_total value=" 3.3 mm"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

This is the Display on my screen:



I think, the problem is:

<temperature>
<current value="18.9&deg;C"/>

and

<wind>
<speed value="352&deg;"/>

and

<pressure value="975.6 hpa"/>

and

<daily_total value=" 3.3 mm"/>

What must I do for the correct parameters for the right view, Can you help me? (Sorry for my bad english!!!)

Best regards from Germany
»Man is impressive. In a universe full of untold secrets he has invented boredom.«

WetterMan

Re: jowindow.xml

Post by WetterMan » Thu Jul 29, 2010 10:17 pm

This txt

<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if not using those detectors -->
<response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="%tempinmetric%"/>
<feels_like value="%feelslikeincelsius%"/>
</temperature>
<humidity value="%hum%"/>
<pressure value="%baroinmetric%"/>
<wind>
<speed value="%10minavspeedinm/s%"/>
<gusts value="%1mingustwind%"/>
<direction value="45"/>
</wind>
<sky>
<icon id="%iconnumber%" format="wd"/>
<description value="%weatherreport%"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="%currentrainrate%"/>
<daily_total value="%dayrnmm%"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

brings the follow xml!

<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if not using those detectors -->
<response>
<current_weather>
<auto_update>
<interval value="310"/>
</auto_update>
<temperature>
<current value="11.2&deg;C"/>
<feels_like value="11"/>
</temperature>
<humidity value="94"/>
<pressure value="977.4"/>
<wind>
<speed value="0.0"/>
<gusts value="0.0 km/h"/>
<direction value="45"/>
</wind>
<sky>
<icon id="1" format="wd"/>
<description value="Trocken"/>
<precipitation>
<rain>
<rate value="0.0"/>
<daily_total value=" 13.5 mm"/>
</rain>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>

Image

User avatar
ikarus1969
Posts: 1645
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:58 am
Location: Vienna, Austria

Re: yowindow.xml problems with units after values

Post by ikarus1969 » Fri Jul 30, 2010 4:46 am

So it's a partly success. Now it's up to the specialists who really working with Weather Display.

Thank you :|
»Man is impressive. In a universe full of untold secrets he has invented boredom.«

User avatar
Tihomir Z
Posts: 173
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:03 am
Name: Tihomir
Location: Trnovec Bartolovecki Croatia
Contact:

Re: How to set the WD to show an icon on Yowindow

Post by Tihomir Z » Fri Jul 30, 2010 7:38 am

Hello, everyone
I want to ask who knows how to set up in WD, that my icon shows the actual icons on Yowindowu. One time a good show, and then the weather display program prints entirely different icons, and say, raining outside, and WD program is mostly sunny, so the window to see the sun Yowindow quite the opposite of the real, which is not true, however at the second or third refresh again good views to rain. Please help.
Behold, how it looks in pictures
Image
Image
Image

User avatar
Tihomir Z
Posts: 173
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:03 am
Name: Tihomir
Location: Trnovec Bartolovecki Croatia
Contact:

Re: yowindow.xml problems with units after values

Post by Tihomir Z » Fri Jul 30, 2010 7:43 am

Here, as I sent the post I just refresh Yowindow window, and now show exactly what the situation, light rain.
Image

User avatar
Tihomir Z
Posts: 173
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:03 am
Name: Tihomir
Location: Trnovec Bartolovecki Croatia
Contact:

Re: yowindow.xml problems with units after values

Post by Tihomir Z » Thu Aug 05, 2010 11:12 am

Hello everyone
Here I have a little work around this problem that has little data, and a little there.
I have done the following. In Wdispleyu I SET UP-YOwindow set up open,
Use custom template (customyowindow.txt in web fails) to put the "NO"
and see how far everything is working properly, the data is all well and accurately printed on both addresses. www.pljusak.com/trnovec1/yowindow-xml.php
and this: c: wdisplay / webfiles / yowindow.xml
It is not something, but for a good lay. :)
yowindow.xml:
<response>
<current_weather>
<temperature value="23.5"/>
<humidity value="65"/>
<pressure value="1007.5"/>
<wind>
<speed value="0.0" unit="kph"/>
<direction value="135"/>
</wind>
<sky>
<icon id="18" format="wd"/>
<description value="Dry"/>
<precipitation>
<rain rate="0.0" daily_total="0.0"/>
</precipitation>
</sky>
</current_weather>
</response>
Now it looks like.

Post Reply