UV and Solar in Widget

Registered users do not see the advertisments

UV and Solar in Widget

Postby mldenison » Wed Sep 07, 2016 2:35 pm

Registered users do not see the advertisments
I'm using the widget on my PC and using my PWS for data.

Everything displays well except for UV and Solar, neither showing any data. A greyed out 'UV Index ?' shows on the right pane. And nothing relating to solar. I'm using Weather Display as the data source on my PC which uploads to my weather page.

I've posted this issue on the WD forum with no responses. I'm not sure if it is a WD issue, but I think it is. Is anyone else seeing this problem?

Here's the customyowindows.txt file:
Code: Select all
<!-- %stationname% %date% %time% -->
<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if those sensors aren't present -->
<response>   
  <current_weather>
    <auto_update>
      <interval value="300"/>
    </auto_update> 
    <temperature>
      <current value="%tempinmetric%"/>
      <feels_like value="%feelslikeincelsius%"/>     
    </temperature>   
    <humidity value="%hum%"/>
    <pressure value="%baroinmetric%" trend="%pressurechangehourinmb%"/>
    <wind>
      <speed value="%10minavspeedinm/s%"/>
      <gusts value="%maxgustlastmininm/s%"/>     
      <direction value="%dirdeg%"/>
    </wind>
    <sky>
      <icon id="%iconnumber%" format="wd"/>
      <description value="%weatherreport%"/>
      <precipitation>
        <rain>
          <rate value="%currentrainratemm%"/>
          <daily_total value="%dayrnmm%"/>
        </rain>    
      </precipitation>
    </sky>
    <uv value="%VPuv%"/uv>
    <solar radiation="%currentsolarpctplain%" energy="%VPsolar%"/solar>   
  </current_weather>
</response>


And the resultant yowindow.xml file:
Code: Select all
<response>
<current_weather>
  <temperature value="23.4"/>
  <humidity value="64"/>
  <pressure value="1017.2"/>
<wind>
  <speed value="2.9" unit="kph"/>
  <direction value="17"/>
</wind>
<sky>
  <icon id="5" format="wd"/>
  <description value="overcast"/>
  <precipitation>
    <rain rate="0.0" daily_total="0.0"/>
   </precipitation>
  </sky>
 </current_weather>
</response>




Share |

YoWindow - weather widget, weather screensaver, desktop weather
mldenison
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Registered users do not see the advertisments




Registered users do not see the advertisments

Re: UV and Solar in Widget

Postby mldenison » Wed Sep 07, 2016 11:19 pm

Brian at Weather Display fixed the xml file based on the txt file.

Unfortunately, the fix seems to have broken the YoWindow weather parser as it now reports 'No Weather'. Here's the latest xml file with the uv and solar fix.

If I remove the uv and solar tags, the weather displays.

Code: Select all
<!-- KPAYORK30 9/7/2016 6:01 PM -->
<!-- Remove auto_update section if wanting the default, otherwise in seconds -->
<!-- Remove snow section if not inputting snow -->
<!-- Remove the uv and solar tags if those sensors aren't present -->
<response>   
  <current_weather>
    <auto_update>
      <interval value="300"/>
    </auto_update> 
    <temperature>
      <current value="29.8"/>
      <feels_like value="31"/>     
    </temperature>   
    <humidity value="53"/>
    <pressure value="1013.5" trend="+0.0"/>
    <wind>
      <speed value="1.3"/>
      <gusts value="3.1"/>     
      <direction value="159"/>
    </wind>
    <sky>
      <icon id="5" format="wd"/>
      <description value="partly cloudy -  Lightning observed"/>
      <precipitation>
        <rain>
          <rate value="0.0"/>
          <daily_total value="  0.0"/>
        </rain>    
      </precipitation>
    </sky>
    <uv value="0.0"/uv>
    <solar radiation="13" energy="25"/solar>   
  </current_weather>
</response>




Share |
mldenison
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Registered users do not see the advertisments





Re: UV and Solar in Widget

Postby jmcmurry » Thu Sep 08, 2016 3:10 pm

I think the problem is with the closing tags for those two. Instead of

<uv value="0.0"/uv>
<solar radiation="13" energy="25"/solar>

try

<uv value="0.0"/>
<solar radiation="13" energy="25"/>

The format and examples can be found at http://yowindow.com/doc2/yowindow_pws_format.xml

- Jim



Share |
jmcmurry
 
Posts: 365
Joined: Tue Oct 13, 2009 11:09 am
Location: Mauston, WI, USA
Registered users do not see the advertisments





Re: UV and Solar in Widget

Postby mldenison » Thu Sep 08, 2016 4:28 pm

Thanks for the information.

I had left the '/uv' and the '/solar' in the txt file when I was attempting to get it to work.

Removing those causes the xml file to again work.

UV now displays in my weather.

The solar information does not and I don't see where this can be set. There's no tick box for solar in the options ==> vies ==> weather inspector area.



Share |
mldenison
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Registered users do not see the advertisments





Re: UV and Solar in Widget

Postby Tihomir Z » Fri Sep 09, 2016 5:23 am

Solar information is not displayed on Yowingow window for now, but when it is, no one knows, I never.



Share |
User avatar
Tihomir Z
 
Posts: 169
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:03 am
Location: Trnovec Bartolovecki Croatia
Registered users do not see the advertisments





Re: UV and Solar in Widget

Postby mldenison » Fri Sep 09, 2016 12:43 pm

Thanks, that explains it.



Share |
mldenison
 
Posts: 11
Joined: Thu Dec 31, 2015 6:11 pm
Registered users do not see the advertisments






Return to Weather Display

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Registered users do not see the advertisments